Griezels en Mysteries, bibliotheek Hardenberg

Laden Evenementen

Over eigenwijs gesproken. Deze bibliotheek maakt het wel heel  ‘bont ‘. Zij kiezen – gewoon heel eigenwijs – een ander thema tijdens de Kinderboekenweek. We gaan geen Eigenwijze Wetenschappers doen maar Griezels en Mysteries.

Kindercollege ‘Griezels en Mysteries’

Door Curiosityworld
Op aarde, onder water en in de ruimte gaan we tijdens de Kinderboekenweek op avontuur om allerlei griezels en mysteries te ontdekken en misschien zelfs op te lossen. Diep in de oceaan zwemmen vreemde wezens rond; sommigen geven licht, terwijl andere wezens een bek hebben die groter is dan hun eigen lijf. In het mysterieuze meer van Schotland gaan we op zoek naar Nessie. Bestaat hij echt of is het slechts een mythe?

Na een bezoek aan het legendarische Atlantis verkennen we op aarde de mythes rond spoken, heksen en geesten. Waar komen deze verhalen vandaan en waarom is Stonehenge zo’n mysterieuze plek? Vervolgens verlaten we de aarde en reizen we naar de ruimte. Wat is het Gezicht van Mars, wat is een zwart gat en bestaat er buitenaards leven?

Kortom, we maken een interessante reis langs fascinerende plekken met een serieuze knipoog naar de wetenschap. Aan het eind ga je tijdens een workshop creatief aan de slag.

Aanmelden hier:

 

Ga naar de bovenkant